لانولین  

Lanolin

نویسنده: لیلیان ماسشلین کلاینر

چربی موجود در پشم گوسفندان است که از طریق شستشوی پشم با مواد شوینده استخراج می‌شود. لانولین را به روش سانتریفیوژ جدا می‌کنند و با آب میشویند تا مواد قلیایی، استفاده‌شده برای زدودن اسیدهای آزاد و ناخالصی‌ها از آن خارج شود.

  • ترکیب

 لانولین مخلوط کمپلکسی است از استر های دراز زنجیر، اسیدهای چرب و الکل‌ها. مواد فرعی که طبقه‌بندی این ماده را مشکل می‌کنند عبارتند از: الکل‌های آلیفاتیک و استروئیدها یا تری ترپن­ها.

  • خواص

 لانولین تقریباً حاوی ۳۰ درصد آب است؛ ماده ای است روغنی به رنگ سفید یا زرد. در آب نامحلول است و در هیدروکربن‌های آروماتیک و آلفاتیک و در داخل الکل داغ محلول است. این موم می‌تواند تا ۲ برابر وزن خود آب جذب کند. بدلیل قابلیت جذب آب در ساخت لوازم آرایشی کاربرد عمده‌ای دارد. برخی از مردم برای بازگرداندن انعطاف پارچه‌های پشم از لانولین استفاده می‌کنند اما برخی دیگر استفاده از آن را بدلیل جذب غبار رد می‌کنند [1].

منابع:  [1] ماسشلین کلاینر. لیلیان. خواص مواد برای هنرمندان چسب­ها و جلاهای طبیعی. مترجم: حمید فرهمند بروجنی. انتشارات گلدسته. 1378.

این مطلب را اشتراک بگذارید

مداخل پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *